×
 x 

Grozs tukšs
Grozs
Grozs tukšs

Böker Swiss Dagger Twisted Damascus kolekcionāru nazis

Vērtējuma nav: 0

SKU: 121554DAM
Cena ar atlaidi
Cena: 1299,00 €
Atlaide
Iesk. PVN: 225,45 €
14d.gif
Preloader
Jau 15. un 16. gadsimtā Šveices dunci kā parastu ieroci izmantoja Šveices karavīri, un tā asmens garuma dēļ tas bieži ieņēma vidējo pozīciju starp dunci un zobenu. Duncis parasti kalpoja kā sekundārais ierocis, un to parasti neizsniedza kā ekipējumu, bet karavīriem tas bija jāiegādājas privāti.
Mozaīkas damaska (Mosaic Damascus) ražošana ir ļoti sarežģīta. Šis tērauds ir viens no karaliskās Damaskas kaluma klasēm un padara iespaidīgo dunci par absolūtu katras nažu kolekcijas pērli. Atšķirībā no parastās Damaska, mozaīkas damaska ražošanā netiek ražoti slāņi. Tā vietā sarežģīti Damaskas stieņi ar rokām tiek veidoti mozaīkā sarežģītā un ļoti sarežģītā procesā. Lai to izdarītu, Damasku veidojošie slāņi, kas sākotnēji sastāv no secībā saliktiem slāņiem, tiek sagriezts un atkal salikts, lai izveidotu unikālu mozaīkas rakstu stieņa gala virsmās. Pēc tam Damasku atkal sagriež un sarežģīto procesu atkārto vairākas reizes, un iegūtais modelis ar katru soli kļūst smalkāks un unikālāks. Visbeidzot, iegūtais rezultāts tiek salikti un izkalts kvadrāta formā tā, lai atsevišķu gabalu gali veidotu jaunu virsmu. Kalšanas temperatūrai, formēšanai, deformācijas ātrumam un iepriekšējām darbībām jābūt optimāli saskaņotām. Šo ārkārtīgi prasīgo kalšanas procesu, kuru pārvalda tikai daži Damaskas kalēji, mūsu Šveices duncim perfekti veic Čads Nikolss.
Abās pusēs asinātajam un smailajam dunča asmenim jau vēsturiskajos modeļos bija dimanta formas šķērsgriezums, jo šī konstrukcija izrādījās ārkārtīgi stabila un efektīva. Šveices duncis ir raksturīgs ar plaukstas aizsargu un roktura galu. Neparastais, izliektais dizains meklējams 13. gadsimta sākumā, un tas ir atrodams arī mūsu ar rokām darinātā modeļa autentiskajā dizainā. Mirdzošais tumšais rokturis, kas izgatavots ar rokām atlasīta, sertificēta un importēta melnkoka, robežojas ar ļoti pulētu plaukstas sargu un veido perfektu dizainu ar smalko asmeni.
Ādas maksts, kas īpaši izstrādāta un šūta šim modelim, uzsver šī kārotā kolekcijas priekšmeta ekskluzivitāti.
Nazis tiek piegādāts ar individuālu sērijas numuru cēlā koka kastē un ar autentiskuma sertifikātu.
Roku darbs Solingenas Boker nažu rūpnīcā un stingri ierobežots skaitā līdz 500 vienībām visā pasaulē.
  • Naža tips: fiksēts asmens, kolekcijas nazis
  • Kopējais garums: 36,00 cm
  • Asmens garums: 21,90 cm
  • Asmens biezums: 5,00 mm
  • Svars: 256,00 g
  • Asmens materiāls: Damaska
  • Roktura materiāls: melnkoks
  • Ražots: Vācija
  • Krāsa: melna
  • Asmeņa krāsa: bez pārklājuma
  • Maksts materiāls: āda
  • Preces numurs: 121554DAM
Ražots Vācijā.
Kopumā vērtējumu: 0
Vidējais vērtējums: 0
5 Zvaigzne
0
4 Zvaigzne
0
3 Zvaigzne
0
2 Zvaigzne
0
1 Zvaigzne
0

    Skatīt visas 0 pircēja/-u atsauksmes.

    Salidzini.lv logotips Kurpirkt.lv - visi Latvijas interneta veikali un cenas Ceno.lv

    cards sm

    Visas autortiesības ir aizsargātas © 2010 - 2021 SIA "LATLYNX"
    Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana no www.lynxgear.lv bez SIA "LATLYNX" rakstiskas atļaujas ir aizliegta.